ÇOCUK EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

GELECEĞE HAZIRLANIYORUM PROBLEMLERE ÇÖZÜM ARIYORUM PROJESİ

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenmeye değer görülen “Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” isimli projede öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirecek çeşitli bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Ortaokul 6.ve 7.sınıfı bitirmiş öğrencilerin katılımı ile 7-14 Eylül tarihlerinde gerçekleşen projede öğrencilerin fen bilimlerini, matematiği, teknolojiyi ve mühendislik disiplinlerini bir arada kullanarak problem çözme, yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünme ve karar verme becerilerini geliştirmelerine imkân sağlamak amacı ile Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, Sinop Üniversitesi’nden ve Sinop Bilim Sanat Merkezi’nden araştırmacı ve eğitmenler projemize katılım göstermişlerdir.

Kalite